SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pukebergs Bollklubb
Fotboll

Bli medlem i Pukebergs Bollklubb
BLI MEDLEM
Förlust i säsongsavslutningen
2023-10-08 20:47

Vi lyckades inte avsluta säsongen på det sett vi önskade. Det blev en konstig match på Rinkabyvallen och det var hemmalaget Hossmo BK som ville mest och visade störst motivation. Hossmo kämpade för att undvika negativt kval och krigade i 90 minuter. Vi var inställda på att avsluta säsongen med ytterligare en vinst, som eventuellt skulle kunnat innebära fortsatt spel och kval till division 3. Ambitionen fanns nog, men vi hade inte glöden och vi underpresterade både individuellt och som lag.  Trots det så var det vi som dominerade händelserna under den första halvleken, men vi var uddlösa och tog för många bekväma beslut. Bollinnehavet var vårt, men bollen var mestadels runt straffområdet och de flesta målen görs ju i boxen. Jeppe var nog närmast att ge oss ledningen men lobben smet utanför det övergivna målet. Ett par farliga hörnor kunde också resulterat, men istället var det Hossmo som fick utdelning på hörna i halvlekens slutskede. Långt ifrån rättvist, men på något sätt inte helt överraskande. 1-0 ställning i paus.

 

Andra halvlek startade och vi hade gott om tid att vända underläget till seger. Dessvärre så var vi inte alls påkopplade och spelet stämde inte samtidigt som Hossmo slet och spelade på sin ledning. Vi vaskade om rejält i uppställningen och hade dålig struktur i det vi gjorde. Vi skrapade fram ett par högoktaniga chanser. Rasse fri från nära håll men prickade målvakten och Jeppes skott studsade tillbaka från underkanten på ribban. Tiden gick oerhört snabbt och vi fick helt enkelt inte till någon ordnad forcering. Hemmalaget stack upp och hade något läge att avgöra matchen. Tiden rann ut och det blev inga fler mål på Rinkabyvallen.

  

Förlusten innebar att vi missade kvalplatsen trots Smedby BoIK:s fullständiga kollaps hemma mot IFK Påryd. Vi tar ändå med oss att vi gjort en bra höst och att vi var med i toppen fram till mållinjen trots att vi var mer eller mindre uträknade i juni.  Vi har visat att vi definitivt varit seriens bästa lag under perioder och att det stämningen varit positiv både på och utanför planen. Tack till alla som har varit med och bidraget på plan och runt Pukevallen under 2023. Nu tar vi några veckors vila innan vi blickar fram emot 2024 och förhoppningsvis ett nytt spännande år för Pukebergs BK.  

Puke avslutade med seger
2023-10-01 22:51

Säsongens avslutande hemmamatch spelade mot IFK Borgholm och hemmalaget såg till att förlänga vinstsviten på Pukevallen. Samtliga hemmamatcher har slutat med segrar sedan derbyvinsten mot Nybro IF den 30 juni. Under dessa matcher har vi totalt bara släppt in ett mål och då är vi svåra att slå. Matchen mot Borgholm följde mönstret från de senaste hemmamatcherna, där de första halvlekarna varit tillknäppta och där vi slarvat för mycket för att skapa tillräckligt i de offensiva spelet. Underlaget är svårspelat, men vi är inte tillräckligt noggranna i det vi gör. Defensivt jobbar vi däremot suveränt och såg till att inte heller Borgholm fick chansen att göra det viktiga första målet. Den första halvleken slutade rättvist oavgjort, 0-0.

 

Vi fick inte vänta länge på mål i den andra halvleken och det var Noel Gunnarsson som tände Pukevallen. Vi rullade runt utan för straffområdet och Noels låga högerskott nära stolpen överlistande Borgholmsmålvakten, klockan på 48 minuter. Det var startskottet till både öppnare och bättre spel där det var hemmalaget som stod för det mesta och bästa i anfallsväg. Men trots ett antal fina chanser att utöka så stod sig resultatet och ölänningarna hade också ett par giftiga lägen i form av en straffsituation och ett farligt avslut som Robban parerade. Det blev ingen forcering från bortalaget och vi såg effektivt till att slå vakt om poängen och därmed också spänningen i toppen. För tredje hemmamatchen på raken så skrevs segersifforna till 1-0, ett skönt sätt att avsluta säsongen på Pukevallen.

 

Nästa lördag så spelas sista omgången och vi besöker Rinkabyvallen. Hemmalaget Hossmo BK spelar för att undvika negativt kval, medan vi lirar för att avsluta med vinst och för att nerven i toppen ska leva hela vägen in på mållinjen.

Förlust på Tingbyskans
2023-09-24 23:13

Det blev en jobbig och svårsmält förlust mot Smedby BoIK. Slutresultatet skrevs till 3-2 i en match som lika gärna kunde slutat i vunna poäng. Hemmalaget har bra fart, jobbar hårt och fick matchen precis dit de ville. En tidig ledning och sedan ett stenhårt jobb där man verkligen tänjde på gränserna till det tillåtna samtidigt som man hade fart i omställningarna. Vi hade ett antal lägen för att utjämna ställningen, men var för dåliga i avsluten. I stället så gör hemmalaget matchens andra mål efter en fin individuell prestation strax före paus där vi helt enkelt inte hann med. Stämningen på planen vara allt annat än bra och tyvärr så påverkade det vårt fokus. Hemmalaget lade inga fingrar emellan och domaren valde att blunda och varningarna uteblev trots att många av satsningarna var helt utanför regelboken.

 

Vi knöt näven i paus och trots att vi var lite skadeskjutna så var det med större beslutsamhet som vi gick till attack. Utdelningen kom när inhoppande Erik distinkt tryckte dit 2-1 och vi kände att vi hade alla chanser att vända på ställningen. Matchen blev sönderhackad av incidenter och skador. Vi tvingades till byten efter obehaglig hjärnskakning och knäskada, men fortsatte att jaga kvitteringen och till slut kom den då Armend knoppade in kvitteringen. Tyvärr så är man som mest sårbara direkt efter ett mål och Smedby lyckades återta ledningen efter en frispark där man i efterspelet fick chansen att raka in bollen på mållinjen. Tufft att ta, men vi forcerade och hade ett par jättelägen att kvittera, men det var helt enkelt inte vår dag. Dessvärre var det inte domarnas heller och den enda varningen som delades ut i andra halvlek var för ett felaktigt byte, vilket säger en del om varför förlusten känns svår att smälta.

 

Nu lägger vi den har matchen bakom oss. IFK Borgholm och Hossmo BK återstår och det är bara att se framåt och att avsluta säsongen på bästa sätt.  

Femte raka för PBK
2023-09-16 23:23

Säsongen lider mot sitt slut och just nu är poängen viktigare än prestationen. Hovmantorps GoIF spelar för sin existens i division 4 och visade direkt att man inte skulle ge sig utan kamp. Pukevallen är alltid fin att spela på, men planen är hård och lagen hade svårt att kontrollera bollen och underlaget. Gästerna hade väl så mycket av spelet inledningsvis och vi hade svårt att styra matchen på det sätt vi ville. Successivt så kom vi in i det, men inget av lagen hade den spets som krävdes för att göra det så viktiga första målet. Mycket kamp och en hel del tekniska misstag gjorde att halvleken förblev mållös och det var med en viss oro vi gick till vila med pausresultatet 0-0.

 

Vi visste att tålamod var nyckeln och att chanserna skulle komma i takt med att motståndarna tröttnade. Vi tog ett bastant grepp om händelserna medan de blåa gästerna backade hem i hopp om att få till någon giftig kontring. Vi noterade att vårt grepp om matchen hårdnade allt mer och vi var vid flera tillfällen nära att kunna raka in bollen efter inspel från kanten. I matchminut 63 så fick vi till slut till den efterlängtade utdelningen. Dona satsade på att vara först på Smetens inspel, men målvakten var tiondelen före, Dona var dock alert och kunde via en cykelspark förpassa returen i nät till stor lättnad och glädje. Kort därefter borde ledningen dubblats med Donas försök till chip vid friläge var inte rätt alternativ. Med bara 1-0 på tavlan blev avslutning lätt orolig, men faktum är att vi hade god kontroll och gästerna hade inte ett läge värt namnet under det andra halvleken. Vi nöjde oss med 1-0 och tre oerhört viktiga poäng i kampen om toppositionerna.

 

För tredje matchen i rad så höll vi nollan och defensiven är för närvarande ramstark. Det offensiva spelet har lite mer att önska men så länge  vi gör tillräckligt för att vinna  är det svårt att inte vara nöjd. Med tre omgångar kvar så är vi verkligen med i racet och kan vi fortsätta att spika igen bakåt så blir vi svårslagna. Nästa helg får vi bekänna färg då vi på söndag gör resan till Tingbyskans för möte med toppkonkurrenten Smedby BoIK. Vi kommer att fortsätta göra vårt så vi se hur långt det räcker när poängen räknas ihop om tre veckor.    

 

Puke vann pliktskyldigt
2023-09-10 18:50

Söndagsbesök i Tingsryd där hemmalaget United tog emot på ett stekande hett Tingsryds IP. Hemmalaget sladdar i tabellen och vår plan var att ta en stabil seger. Det är inte lätt att vinna på beställning och trots att allt spel var på Tingsryds försvarshalva så hade vi svårt att få in bollen. Det gröna hemmalaget försvarade med hela laget och det blev trångt och stökigt. Kanske drev vi inte tempot tillräckligt och det krävdes en frispark från Smeten för att kunna ta ledning. Det fanns massor av nästan lägen och halvchanser men 0-1 stod sig in i halvtidsvilan.

 

Andra halvleken följde samma mönster. Det var tungt att spela fotboll med närmare 30 grader på termometern och det dröjde till den 58:e minuten då Liljedahl förlängde ett inlägg i nät till dubblad ledning. I 65:e fastnade Donas inspel på en hemmahand med straff som följd. En oturlig hands och den besvikna hemmaspelaren tuggade också till sig ett rött kort på kuppen. Straffen placerade Gratte in till 0-3 och drabbningen var över. Vi slog av på takten och med lite bättre fokus och skärpa skulle vi kunnat bättra på målskörden, men vi hade inte energin och matchen ebbade ut utan ytterligare mål.

 

Fyra omgångar återstår. Resultatet innebär att vi klättrar till andra plats i tabellen två poäng bakom Kalmar City, men med Smedby och Södra jagande bakom. Avslutning blir intressant där både topp- och bottenstrid lever. Det talar för spänning in på mållinjen. Vi är starka med fyra raka segrar, men det är historia nu och det är nästa fight som gäller. På lördag gästas vi, av ett i botten vilt kämpande Hovmantorp, och då betyder tabellpositionen ingenting. Avspark kl. 13.00 så kom ner till Pukevallen och heja fram oss till ytterligare en seger.       

Puke tog tre tunga poäng mot Lessebo
2023-09-03 20:53

Det är tätt i toppen och varje poäng kommer att vara viktig när tabellen summeras den 7 oktober. Det finns inga lätta matcher just nu och det går inte att göra avkall på inställningen om man vill vara med när det drar ihop sig. Matchen mot Lessebo GoIF var ett bra exempel på att det inte finns några genvägar. Vi kom till spel efter fina vinster mot Södra och City. Möjligen så kände vi att Lessebo skulle besegras av bara farten och vi inledde matchen slarvigt med ett passningsspel som vi inte ska vara nöjda med. Vi tog ändå en tidig ledning och det var ett lite ovanligt mål för att vara Puke. Robban slår en flack långboll, Dona nickskarvar i djupet och sedan gör Liljedahl resten. Vinner duellen med backen och ser till att vara före även målvakten som rundas till 1-0. Vi lyckas inte bygga vidare på målet och tar inte rätt beslut i sista tredjedelen. Gästerna var långt ifrån ofarliga med en matchplan som byggde på ett långt spel där rappa forwards flera gånger vara nära att hitta läge för kvittering. Pausresultatet 1-0 bäddade för en spännande andra halvlek där vi behövde lägga in en högre växel för att vinna.

 

Bara sekunder in i andra halvlek var vi nära att dubbla vår ledning, men denna gång parerade målvakten Liljedahls skott från nära håll. Vi gör en betydligt bättre andra halvlek och ser till att hålla Lessebo borta från målchanserna. Vi rör oss bättre och hittar varandra bättre än innan paus. Vi kommer i många fina positioner men tar inte de beslut som krävs för att avgöra matchen. 1-0 är en skör ledning och i takt med att klockan tickade ökade oron. Försvarsmässigt gör vi det väldigt bra matchen igenom och Lessebo fick förlita sig på att försöka lyra in bollar i vårt straffområde. Backlinjen och Robban gör en helgjuten insats och Lessebo skapar inte lägen värt en kvittering. Vi är rädda om poängen och prioriterar defensiven och seger. Vi spelar de sista minuterna på klockan och ser till att vinsten hamnade hos det bästa laget.

 

Fem omgångar återstår och vi kan vara säkra på att toppstriden kommer att leva ända in i mål. Det kommer sannolikt att tappas poäng till både höger och vänster kommande matcher. Vi kan bara fokusera på våra insatser och angripa varje match med full koncentration och respekt. På söndag ska det därför vara fullt påslag då vi spelar nästa match borta mot Tingsryd United.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P10 (Födda 2013), 10/10 19:00 
P11 (Födda 2012), 03/07 08:52 
P10 (Födda 2013), 02/07 14:08 
P/F5 (Födda 2018), 28/06 12:20 
P10 (Födda 2013), 27/06 15:52 
P10 (Födda 2013), 04/05 08:29 
 
Våra sponsorer