Pukebergs Bollklubb

Bli medlem i Pukebergs Bollklubb
Pukebergs fotbollsskola 2024
2024-05-21 19:12

Ge barnen en härlig start på sommarlovet med fotbollsskola under tre dagar, 17-19 juni!

I år är fotbollsskolan för killar och tjejer som är födda 2012-2017.

Anmälan är nu öppen och i länken nedan hittar ni information om tider, kostnad och vad som ingår: Pukebergs Fotbollsskola 2024

Nytt för i år är att fotbollsskolan för första gången bedrivs i egen regi tillsamans med 3&1 textil.

Varmt välkomna till Pukevallen under Midsommarveckan!

Ny träningsgrupp för barn födda 2019!
2024-05-21 19:12

Den 8 maj startar vi upp en ny grupp för killar och tjejer som vill prova på fotboll.

Träningarna kommer vara på onsdagar klockan 17.15 under våren.

Ingen föranmälan krävs utan vi samlas vid träläktaren på Pukevallen.

Vi söker tre till fyra ledare som kan dela på ansvaret för gruppen framöver.

Gympaskor eller fotbollsskor, kläder som är sköna att springa och leka i, vattenflaska och benskydd kan vara skönt att ha.

Varmt välkomna till Pukevallen i vår!!

2024-05-21 19:11

Ny nolla bakåt och 3 nya poäng !
2024-05-18 16:52

Fredagskväll och en kort resa till Kalmar och Kalmar Södras nya fina anläggning på Utmarken. Vädret kompletterade de utmärkta faciliteterna och endast den hårda planen hade lite mer att önska. De vita Pukebröderna är i fin form och det finns en stabilitet och ett lugn som börjar med ett ramstarkt försvarsspel. Framåt kändes det lite slarvigt under den första halvleken där vi var vårdslösa med både bollmottagningar och passningar. Kalmar Södra kunde straffat oss med sina raka omställningar men vi såg till att fånga upp de försök som gjordes. Vi skärpte koncentrationen successivt men avsluten blockerades och en väldigt tydlig straffsituation viftades bort innan vi fick in ledningsmålet. En fin passning från Emil och en bra löpning av Jeppe avslutades med en kontrollerad lobb. 0-1 strax innan vilan och en rättvis pausledning.

Under den andra halvleken så var det egentligen inget snack. Försvaret kontrollerade precis allt och Isak i målet var trygg utan att behöva göra en räddning. Framåt fanns det mer att önska. Lägen fanns men avsluten höll inte tillräcklig klass. Ett hård höger från Dona i insidan av stolpen var nog det närmast en dubblering av ledningen vi kom. I takt med att minuterna tickade så kontrollerade Puke och spelade på sin sköra ledning som aldrig kändes hotat.

Vi kunde konstatera tre nya poäng och fortsatt tätkänning medan Pukes segersång hördes i Södra Kalmar. Nästa fredag är det nya poäng på spel då Hossmo BK besöker oss på Pukevallen. Vi är svårslagna just nu och bibehåller vi fokus och inställning så finns alla chanser att segersviten förlängs.

Fint spel och nya poäng
2024-05-11 18:16

Gulsvarta Västerviks FF gästade Pukevallen på lördagen. En lång resa och gissningsvis kändes hemresan ännu så mycket längre efter en rätt så jobbig överkörning på Pukevallen. Efter vår lite sömniga insats i Oskarshamn förra fredagen så var ett helt annat Pukeberg som visades sig. Vi körde fullt redan från avspark och lät inte VFF få någon chans att andas. Bolltempot var högt, vi växlade korta bollar med fina spelvändningar och snabba erövringar när Västervik försökte. Ett par fina lägen brändes innan nye målkungen Donne fick lite hjälp av en styrning med den rättvisa ledningen. Några minuter senare så hände det grejer igen från vänsterkanten och firma Donne & Dona såg till att ändra resultatet till 2-0 med Dona som målskytt.  Vi hade fler lägen, men inga fler mål noterades under den första halvleken.

Tugget i paus gick ut på att inte bjuda in VFF och när Donne åter hittade nätet i början av halvleken så var matchen punkterad. Bollvinst, in i banan från vänsterflajen och sen en rapp höger till 3-0. Jeppe putsades segersiffrorna till 4-0 med en behärskad lobb och hade vi tryckt hårdare på gasen hade nog siffrorna blivit större. Bortalaget skakade inte fram en målchans på hela matchen vilket säger en hel del om vårt försvarsspel över hela planen. Isak hade en snäll dag på jobbet och det var bara att lägga in målvaktskläderna i rentvätten efter match.

Nästa uppgift kommande fredag då vi tar bilarna till Utmarken för match mot Södra. Säkert en tuffare uppgift men vi är i toppen för att stanna. Redan imorgon är det ny match på Pukevallen då U-laget tar emot hårdsatsande Kosta IF. Kul uppgift och dags att bevisa att förra söndagens 11-0 seger inte var en tillfällighet!

Kalmar FF höll i inspirationsträning på Pukevallen!
2024-05-08 10:41
Legendaren Rasmus Elm instruerar våra killar i P13 gruppen i strålande majsol!

Ikväll måndag 7 maj höll Kalmar FF i en inspirationsträning på Pukevallen. Detta som en del i det pågående Regionala Talang Projektet som vi i Puke deltar i. Kalmar FF kom med fem man ikväll, Rasmus Elm, Emin Nouri, Jonathan Ring, Festim Pasho och Johnny Elm. Gruppen som fick träning var vårt P13 gäng. 14 ledare från klubben var med och tyckte de fick en inspirerande kväll ihop med KFF! Vi tackar för Kalmar FF:s engagemang och hoppas att vi tillsammans kan bygga en ännu bättre verksamhet för våra ungdomar! Ni är otroligt uppskattade för att ni tar er tid att komma till oss!

P/F5 (Födda 2019), 19/03 10:50
P11 (Födda 2013), 10/10 19:00